کامبوچا یک نوشیدنی تقریبا ترشمزه و حاصل از تخمیر چای و شکر توسط نوعی مخمر به همراه باکتری است. گاها برخی از تولیدکنندهها به این نوشیدنی طعم دهنده نیز اضافه میکنند. کامبوچا یک نوشیدنی باستانی بهحساب میآید و شواهد نشان داده است که برای اولین بار در کشور چین و ۲۲۰ سال پیش از میلاد مسیح تولید شده است.
کامبوچا یک چای تخمیر شده است و هزاران سال است که مصرف میشود. این نوشیدنی طعمی خاص ترش و شیرین دارد و کمی گازدار است.
این نوشیدنی به شکل طبیعی کمی گازدار است و سرشار از پروبیوتیکها، آنتی اکسیدانها، ویتامینهای گروه ب و سایر مواد مغذی دیگر است.
از دیگر خواص کامبوچا؛ برای پوست و مو، جوان سازی و آب رسانی طبیعی به پوست، درمان آکنه و جوش صورت که می توان به آن اشاره نمود.
این نوشیدنی مقوی سرشار از پرو بیوتیک و آنزیم های مفید است، که کمک بسیاری در هضم غذا می کند.
همچنین قابل ذکر است کامبوچا دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان در این نوشیدنی می باشد،که به گفته طب سنتی علاوه بر توانایی کمک به کاهش و درمان دیابت نوع ۲، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند. (در اثر فرایند تخمیر احتمال ایجاد لایه ای نازک در بالا و پایین ظرف وجود دارد که طبیعی است.)
در وافع می توان گفت گذشتگان بر این اعتقاد هستند که کامبوچا یک اکسیر جوانی است.