اعتقاد بر این است که کامبوچا به هضم غذا و سمزدایی بدن کمک میکند، انرژی بخش است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. در روند کاهش وزن و تنظیم فشار خون و در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان نیز موثر است.
- کامبوچا یک نوشیدنی سرشار از پروبیوتیک است. این نوشیدنی با افزودن سویههای خاصی از باکتریها، مخمرها و شکر به چای سیاه یا چای سبز و طی عمل تخمیر تهیه میشود. در طی این فرآیند باکتریها و مخمرها لایهای شبیه قارچ را روی سطح مایع تشکیل میدهند. به همین دلیل این نوشیدنی به “چای قارچ” نیز معروف است. فرایند تخمیر باعث تولید اسید و چندین ترکیب دیگر می شود. این نوشیدنی حاوی چندین گونه باکتری اسید لاکتیک است که ممکن است عملکرد پروبیوتیک داشته باشد. میتوان گفت که پروبیوتیکها سلامت رودهها را تضمین میکنند.
- چای سبز یکی از سالمترین و مفیدترین نوشیدنیها است.کامبوچای حاصل از چای سبز نیز ممکن است مزایای چای سبز را داشته باشد. چای سبز حاوی بسیاری از ترکیبات مفید مانند پلی فنولها است که به عنوان آنتی اکسیدانهای بسیار قدرتمند در بدن عمل میکنند. بسیاری از مطالعات نشان میدهند که نوشیدن چای سبز به طور مرتب باعث میشود تا کالری بیشتری بسوزانید و موجب کاهش چربیهای اطراف شکم، بهبود سطح کلسترول و کنترل قند خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، سرطان پستان و سرطان روده بزرگ میشود.
- کامبوچا حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدانها در بدن نقش سربازان مبارز علیه رادیکالهای آزاد را دارند. رادیکالهای آزاد ترکیباتی بسیار مضر هستند که به سلولهای شما آسیب میرسانند. کامبوچا به ویژه اگر از چای سبز تهیه شده باشد اثرات آنتی اکسیدانی بالاتری دارد.
یکی از اصلیترین مواد تولید شده در زمان تخمیر و تولید نوشیدنی کابوچا اسید استیک است که این ماده در سرکه نیز فراوان است. اسید استیک مانند پلی فنولهای موجود در چای قادر است بسیاری از میکروارگانیسمهای مضر را از بین ببرد. به نظر میرسد کامبوچا خاصیت ضد باکتریایی قویای دارد. خصوصاً در مقابل باکتریهای عفونتزا و مخمرهای کاندیدا به خوبی عمل میکند. این اثرات ضد میکروبی رشد باکتریها و مخمرهای نامطلوب را سرکوب میکند، اما بر روی باکتریهای پروبیوتیکی مفید تأثیر نمیگذارد.
- کامبوچا ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. به نظر میرسد که ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در این نوشیدنی از ذرات کلسترول LDL در مقابل اکسیداسیون محافظت کرده و به این طریق به سلامت قلب کمک میکند. نوشیدنیهای حاصل از چای سبز تا ۳۱ درصد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
- امروزه بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. این بیماران قند خون بالا و مقاومت به انسولین دارند. طی مطالعهای روی موشهای صحرایی مبتلا به دیابت نشان داده شد که کامبوچا سرعت هضم کربوهیدراتها را کاهش میدهد و به این روش باعث کاهش قند خون میشود.
- متاسفانه امروزه سرطان یکی از مهمترین دلایل مرگ در جهان است. این بیماری به دنبال جهش سلولی و رشد کنترل نشده سلول ایجاد میشود. کامبوچا منبعی غنی از پلیفنولها و آنتی اکسیدانها است که به جلوگیری از رشد و گسترش سلولهای سرطانی کمک کرده است.
- فرایند تخمیر کامبوچا به این معنی است که این نوشیدنی سرشار از پروبیوتیک است. باکتریهای پروبیوتیک مشابه باکتریهای مفید دستگاه گوارش هستند. باکتریهای پروبیوتیک به درمان اسهال و بهبود سندرم روده تحریک پذیر (IBS) کمک میکنند. دستگاه گوارش سالم در ارتباط با عملکرد سالم سیستم ایمنی بدن است.
- شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه پروبیوتیکها ممکن است به درمان افسردگی کمک کنند. التهابات بدن با افسردگی در ارتباط است. بنابراین اثر ترکیبات ضد التهابی موجود در کامبوچا ممکن است به کاهش برخی از علائم افسردگی کمک کند.
- کامبوچا سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که باعث دفع سموم موجود در کبد شده و در نتیجه در سلامت و کاهش التهاب کبد نقش دارد.